VIJESTI IZ KOMPANIJE

10-12-2019

Control Union kupio tvrtke u Srbiji i Hrvatskoj

Control Union je ovih dana završio proces kupovine tvrtki Certima Srbija i Certima Hrvatska s namjerom širenja portfolia svojih usluga iz oblasti certifikacije u regiji.

Po završetku akvizicije krajem studenog, Control Union Danube proširio je svoje poslovanje i na hrvatsko tržište nudeći svoju globalno prepoznatljivu uslugu kontrole i certifikacije.

Prema riječima direktora Control Union Srbija i Hrvatska Saše Đurđevića, “Ova akvizicija je strateški planirana kako bi povećala konkurentnost naše kontrolne kuće u regiji, ali i kako bi širem tržištu predstavili našu globalnu certifikacijsku ekspertizu. Pored dosadašnjih usluga kontroliranja robe, sada imamo mogućnost da radimo i certifikaciju procesa i proizvoda.“

Sa korijenima u inspekciji poljoprivrednih roba, Peterson and Control Union grupa poznata je skoro 100 godina po ekspertizi iz područja logistike, kontrole kvalitete, certifikacije i risk managementa. Tvrtka, koja i dalje u obiteljskom vlasništvu, posluje u više od 70 zemalja svijeta i zapošljava preko 4,000 ljudi.

Predstavništvo u Srbiji je do sada u dvanaest godina poslovanja uspjeÅ¡no surađivalo s klijentima poput MK grupe, CHS Srbija, Konzul i RWA Srbija.